John Brosens over Shōgun – James Clavell


Door Vera | April 23, 2016

"Vandaag de dag geldt nog steeds: als je in een nieuwe cultuur terecht komt, pas je dan aan."

John Brosens, 60, schrijver, Barendrecht

Lees Shogun nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat Shogun over?

James Clavell spendeerde vier jaar aan het schrijven van deze roman, die zich afspeelt in het feodale Japan van de 17de eeuw. Een tijdperk waarin de ridders een verbeten strijd leveren; waarin zij er allen naar streven ‘shogun’ te worden en de hoogste militaire macht te bereiken. Op uiterst boeiende wijze schildert Clavell de confrontatie tussen Oost en West, wanneer één van de eerste Europese schepen die de Staat van Magalaes passeert, na schipbreuk te hebben geleden in een hevige storm, in Andjiro arriveert.

Aan boord bevindt zich stuurman John Blackthorne, en met hem een dozijn menselijke wrakken. Blackthorne droomt ervan de handel tussen Japan en China van de Portugezen over te nemen, om vervolgens als een rijk en geëerd man naar huis terug te kunnen keren. Maar al spoedig staat hij oog in oog met zijn voornaamste tegenstander, Toranaga, die met niets ontziende middelen het gestelde doel tracht te bereiken: shogun worden en de strijdende samoerai verenigen onder zijn leiderschap.

En dan is er nog vrouwe Mariko, die verliefd wordt op de ‘barbaarse’ indringer en hem inwijdt in de geheimtaal van de oosterse liefde...

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *