Carla de Jong over Alle mensen zijn sterfelijk – Simone de Beauvoir & Weduwe voor een jaar – John Irving


Meer op: www.carladejong.nl
"Het is onmogelijk om aan een schrijver te vragen wat zijn favoriete boek is. Dat is me ook niet gelukt, ik heb twee boeken gekozen."
Carla de Jong, 52, schrijfster, Amsterdam

Bestel Alle mensen zijn sterfelijk, Weduwe voor een jaar hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Alle mensen zijn sterfelijk, Weduwe voor een jaar over

Alle mensen zijn sterfelijk: een quasi-historische roman, waarin een buitengewone figuur optreedt: Fosca, de tirannieke heerser over Carmona in het veertiende-eeuwse Italie, die dankzij een onsterfelijkheidselixer de geschiedenis en de wereld doorreist, bevriend raakt met Karel V, als ontdekkingsreiziger met Jacques Cartier alle continenten bezoekt, weer opduikt tijdens de Franse revolutie en in de twintigste eeuw de innige geliefde wordt van de actrice Regine, die zint op een blijvende roem. Een noodlotsroman, die wil aantonen dat door de eeuwen heen de ervaringen van de mensheid dezelfde zijn gebleven en dat alleen hij die zich boven de grauwe massa van de maatschappij weet te verheffen meer dan alleen bestaat, maar ook werkelijk heeft geleefd. De markante vertelstijl maakt dit subliem vertaalde boek tot een literair festijn.

Weduwe voor een jaar vertelt in drie delen het levensverhaal van Ruth Cole. Op vierjarige leeftijd wordt ze verlaten door haar moeder, die een affaire is begonnen met een zestienjarige jongen. Op haar zesendertigste is Ruth een gerenommeerd auteur, maar ook een boze, impulsieve, ongetrouwde vrouw. Weer vijf jaar later is Ruth weduwe en moeder. En ze wordt voor het eerst verliefd. Weduwe voor een jaar is een komisch, maar ook een onthutsend boek, een rijk geschakeerde familiegeschiedenis met een verbluffende emotionele kracht.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *