Carla de Jong over Alle mensen zijn sterfelijk – Simone de Beauvoir & Weduwe voor een jaar – John Irving


Door Vera | December 31, 2015

Meer op: www.carladejong.nl

"Het is onmogelijk om aan een schrijver te vragen wat zijn favoriete boek is. Dat is me ook niet gelukt, ik heb twee boeken gekozen."

Carla de Jong, 52, schrijfster, Amsterdam

Bestel dit boek nu

book-mgreyJe steunt ons met de commissie en het kost je niks extra.
Bestel dit boek nu bij Bol.com, Bookspot.nl of andere (online) boekwinkels >

Voeg deze video toe aan je favorieten

star-mgreyBewaar je favoriete boekentip video’s voor later.
[wpfp-link] – Favorieten overzicht

Samenvatting van Alle mensen zijn sterfelijk, Weduwe voor een jaar

pencil-mgreyAlle mensen zijn sterfelijk: een quasi-historische roman, waarin een buitengewone figuur optreedt: Fosca, de tirannieke heerser over Carmona in het veertiende-eeuwse Italie, die dankzij een onsterfelijkheidselixer de geschiedenis en de wereld doorreist, bevriend raakt met Karel V, als ontdekkingsreiziger met Jacques Cartier alle continenten bezoekt, weer opduikt tijdens de Franse revolutie en in de twintigste eeuw de innige geliefde wordt van de actrice Regine, die zint op een blijvende roem. Een noodlotsroman, die wil aantonen dat door de eeuwen heen de ervaringen van de mensheid dezelfde zijn gebleven en dat alleen hij die zich boven de grauwe massa van de maatschappij weet te verheffen meer dan alleen bestaat, maar ook werkelijk heeft geleefd. De markante vertelstijl maakt dit subliem vertaalde boek tot een literair festijn.

Weduwe voor een jaar vertelt in drie delen het levensverhaal van Ruth Cole. Op vierjarige leeftijd wordt ze verlaten door haar moeder, die een affaire is begonnen met een zestienjarige jongen. Op haar zesendertigste is Ruth een gerenommeerd auteur, maar ook een boze, impulsieve, ongetrouwde vrouw. Weer vijf jaar later is Ruth weduwe en moeder. En ze wordt voor het eerst verliefd. Weduwe voor een jaar is een komisch, maar ook een onthutsend boek, een rijk geschakeerde familiegeschiedenis met een verbluffende emotionele kracht.

Gerelateerde video’s

video-multi-mgreyAlle video’s van en over: A widow for one year, Alle mensen zijn sterfelijk, Carla de Jong, De Bezige Bij, John Irving, Simone de Beauvoir, Tous les hommes sont mortels, Unieboek | Het Spectrum, Weduwe voor een jaar

Details

view-details-mgreyOriginele titel: Tous les hommes sont mortels, A widow for one year
Uitgever(s): De Bezige Bij, Unieboek | Het Spectrum
ISBN(‘s): 9789026951862, 9789023439653, 9789023468592, 9789023449553, 9789023429241, 9789023400868, 9789041402653, 9789023416982
Voor het eerst gepubliceerd in: 1946, 1998

Bestellen

Bestel dit boek nu bij een van deze online boekwinkels:

BOL.COMECI.NL | AKO | AMAZON.COM | BRUNA LIBRISPLANTAGE | MEER ONLINE BOEKWINKELS…
Of zoek een boekhandel bij jou in de buurt op deze handige kaart.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *