De ontdekking van Harry Mulisch

Harry Mulisch, één van de succesvolste, meest gelezen en meest bewonderde auteurs van Nederland, overleed vijf jaar terug. Om zijn oeuvre te vieren, wordt op 6 en 7 november aanstaande het Harry Mulisch Festival georganiseerd. 

Harry MulischHet twee-daagse literaire festival bestaat uit exclusieve rondleidingen, muzikale optredens, inspirerende masterclasses en interactieve gesprekken, met natuurlijk Harry Mulisch als centraal onderwerp. Alles vindt plaats op en rondom het Leidseplein te Amsterdam. Bar Americain in het gelijknamige hotel is tijdens deze dagen “Harry’s bar“. Daar kun je dan zijn favoriete cocktail Bellini nuttigen.

Als eerbetoon aan deze grote schrijver, zal Why I Love This Book in aanloop naar het festival een viertal video-recensies presenteren bij een aantal van zijn bekendste romans. Zo gaan óók wij weer op (her)ontdekkingstocht naar Harry Mulisch.

Joep uit Nijmegen over De zaak 40/61

“Het boek beschrijft op filosofische wijze de geschiedenis van de veroorzaker van de Holocaust. Mulisch heeft de rechtszaak in Israël bijgewoond en beschrijft deze vreselijke persoon vanuit zijn visie”:

Julie uit Lommel (België) over Twee vrouwen

“Ik werd helemaal meegesleept in dit spannende verhaal”:

Brechtje uit Nijmegen over De ontdekking van de hemel

“Ik vond het zo’n leuk boek, omdat wetenschap en godsdienst op een bepaald vlak samenkomen. En dat lees je niet vaak, en dat gebeurt ook niet vaak, want die twee dingen sluiten elkaar relatief vaak uit.”

Coming soon: onze gloednieuwe stagiair Léon uit Amsterdam, over De aanslag

“Dit boek heeft mijn leesplezier gered tijdens de middelbare school”.

Gloednieuwe roman

Eind oktober is een nieuwe roman van hem verschenen. Dit onvoltooide werk, genaamd “De ontdekking van Moskou”, is één van zes manuscripten die Harry Mulisch na zijn overlijden naliet. Daarover binnenkort meer….

En nu jij…

Heb jij ook een boek gelezen van Harry Mulisch dat je helemaal geweldig vindt? En vind je dat daar ook een Whyilovethisbook video moet komen? Dan is dit je kans.

Maak nu zelf je eigen Whyilovethis-Mulisch-book video en stuur ‘m naar ons op. Alle video’s komen op ons Youtube kanaal te staan en de beste video’s ook op onze website. En de ALLERbeste video wint Mulisch’ nieuwste boek, De ontdekking van Moskou!

Hier lees je hoe je zelf een Whyilovethisbook video maakt. Wij zijn benieuwd!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *