Andy Fierens over zijn bundel Wonderbra’s en pepperspray



"Als er een rode draad is, gaat die over enerzijds aantrekken en dan weer afstoten. En soms over afstoten en dan pas weer aantrekken."
Andy Fierens, 39, dichter, schrijver, Antwerpen

Bestel Wonderbra's en pepperspray hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Wonderbra's en pepperspray over

Poëzie iets heiligs? Iets precairs dat een diepere waarheid onthult? Niet bij Andy Fierens. Voor deze Vlaamse action poet is de taal materiaal waar oneerbiedig mee omgesprongen mag, nee: móet worden. Hij is de gulzige genieter van het woord, bij wie de elasticiteit van de poëzie tot het uiterste wordt beproefd. Alles kan in zijn gedichten terechtkomen: merknamen, woordspelingen, slang, citaten, op straat opgevangen tekstflarden, onomatopeeën, dialogen uit pornofilms, verhaspelingen, humor. Al die elementen gaan in de gedichten van Fierens met elkaar een fantastische verbintenis aan. Met als resultaat een poëziebundel zoals u die nog nooit gelezen heeft: dynamisch, ongeremd, hilarisch en vooral van begin tot eind getuigend van een blakende levenslust.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *