Peter Terrin over Picknick op het ijs – Andrej Koerkov


Door Van-Nhi | July 1, 2015

"Heel spannend boek, heel absurd, heel doordrongen van een Russische geest."

Peter Terrin, 46, schrijver, Herzele

Lees Picknick op het ijs nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat Picknick op het ijs over?

Een eenzaam auteur als Viktor heeft het niet gemakkelijk in een Oekraïense stad als Kiev vandaag de dag. De stad wordt geregeerd door de maffia en zelfs de dierentuin heeft geen geld meer om eten voor de wilde dieren te kopen. Viktor reageert op een oproep uit de krant om een door honger bedreigde koningspinguïn uit de dierentuin op te halen en voedert deze nu zelf met ingevroren vis uit de supermarkt en ingeblikte sardines.

De loopbaan van Viktor krijgt een plotselinge wending wanneer hij het aanbod krijgt om voor de krant necrologieën te schrijven voor nog niet overleden prominenten. Tot zijn ontzetting geven de meesten vrij snel na het schrijven van zijn 'kruisje' de geest.

Koerkov beschrijft op een humoristische wijze de teloorgang van elke vorm van moraal en de manier waarop gewone mensen proberen te overleven in een door de maffia en voormalige KGB-officieren bestuurde stad.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *