Gary Shteyngart over Pnin – Vladimir Nabokov"I know what you're thinking: you like Lolita, because of all the underage teenage sex and all that. Well, that's good stuff too, but Pnin is an even more fascinating book."
Gary Shteyngart, 42, schrijver, Verenigde Staten

Bestel Pnin hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Pnin over

Veel figuren in de romans van de Amerikaans-Russische grootmeester (1899-1977) zijn niet onverdeeld sympathiek. Professor Pnin is daarop een hartveroverende uitzondering. In deze kleine roman volgen we de oprechte maar onhandige pogingen van deze Russische, middelbare, kale, grof gebouwde maar fijngevoelige en onverwacht kinderlijke emigrant om in een Amerikaans universiteitsstadje zijn plaats onder de zon te vinden. Zijn onhandigheid wordt weldra fameus in het wereldje van egocentrische, gehaaide en hooghartige academici. Pnin beklant een verlopen eethuis louter uit sympathie voor mislukkingen en ook de lezer zal vanaf de eerste bladzij niet anders dan sympathie kunnen voelen voor de maatschappelijke mislukking die Pnin heet en die Nabokov zijn als mens meest geslaagde romanfiguur vond. De vertaling, ingrijpend en met trefzeker animo herzien, maakt deze Nederlandse heruitgave tot een allerprettigst hartversterkertje. De literaire pendant van een Monsieur Hulot-film van Tati, toegankelijk voor een breder publiek dan de meeste andere romans van Nabokov.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *