Ilja Leonard Pfeijffer draagt voor uit het poëziegeschenk Giro giro tondo, een obsessie"Hoewel ik wist dat jij niet echt bestaan kon, of juist teveel, heb ik je opgezocht, alsof je mijn gedichten echt verstaan kon."
Ilja Leonard Pfeijffer, 47, dichter, Leiden

Bestel Giro Giro Tondo, een obsessie hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Giro Giro Tondo, een obsessie over

Giro giro tondo uit de titel verwijst naar de beginregel van een Italiaans kinderliedje- is een in vormtechnisch opzicht niet eerder vertoonde gedichtencyclus in de Nederlandstalige literatuur. Het is een volledig aan alle strenge regels gehoorzamende sonnettenkrans, een uitermate complex en moeilijk sluitend te krijgen geheel van vijftien sonnetten. Een pijnlijke liefdesrondedans van begeren naar beminnen naar verliezen naar missen, kortom: Giro giro tondo.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *