Gina draagt voor ‘k Ben Brahman – J.A. dèr Mouw


Door Van-Nhi | February 22, 2015

"Ik doe in huis het enige wat ik kan, ik gooi het vuile water weg en vul de kan, maar ik heb geen droogdoek en mors altijd."

Gina, 38, tekstschrijver, literair organisator & boekverkoper, Amsterdam

Lees nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat over?

Filosoof en letterkundige J.A. dèr Mouw werd vooral bekend als dichter, onder het pseudoniem Adwaita. De beroemde regel “’k Ben Brahman. Maar we zitten zonder meid” bezit het Letterkundig Museum nu in het handschrift van de dichter zelf. Deze regel is illustratief voor Dèr Mouws dichterschap. Het goddelijke en alledaagse laat hij op geestige wijze samenvallen. Dèr Mouw publiceerde bij leven enkele gedichten in tijdschriften, maar zijn echte roem verwierf hij postuum: zijn poëzie werd pas in 1919, enkele weken na zijn dood, uitgegeven in de dichtbundel Brahman I. Deel II volgde in 1920.

(Bron: Letterkundig Museum)

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *