F. Starik draagt voor uit De man en zijn tas – Nico Slothouwer"Je maakt me wild en slordig, jij, naast jou alleen, de dodelijke orde"
F. Starik, , dichter, Amsterdam

Bestel De man en zijn tas hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De man en zijn tas over

De dichter Nico Slothouwer benam zichzelf het leven in 1997. Hij was dertig jaar. In 1985 was De man en zijn tas, zijn debuutbundel verschenen. Zijn tweede bundel met de titel Liefdesstratenplan stond op stapel, maar zijn dood verhinderde de publicatie. Onlangs verscheen echter onder diezelfde titel Slothouwers door vrienden bijeengebrachte verzameld werk. Daarin zijn niet alleen de gedichten opgenomen waarvan kon worden vastgesteld dat ze de goedkeuring van de dichter nog steeds zouden kunnen wegdragen. De samenstellers hebben tevens een greep gedaan uit zijn omvangrijke correspondentie. Deze beide hoofdbestanddelen werden aangevuld met het enkele korte verhaal dat hij heeft geschreven en wat poëzierecensies van zijn hand.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *