F. Starik draagt voor uit De man en zijn tas – Nico Slothouwer


Door Van-Nhi | February 10, 2015

"Je maakt me wild en slordig, jij, naast jou alleen, de dodelijke orde"

F. Starik, , dichter, Amsterdam

Lees De man en zijn tas nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat De man en zijn tas over?

De dichter Nico Slothouwer benam zichzelf het leven in 1997. Hij was dertig jaar. In 1985 was De man en zijn tas, zijn debuutbundel verschenen. Zijn tweede bundel met de titel Liefdesstratenplan stond op stapel, maar zijn dood verhinderde de publicatie. Onlangs verscheen echter onder diezelfde titel Slothouwers door vrienden bijeengebrachte verzameld werk. Daarin zijn niet alleen de gedichten opgenomen waarvan kon worden vastgesteld dat ze de goedkeuring van de dichter nog steeds zouden kunnen wegdragen. De samenstellers hebben tevens een greep gedaan uit zijn omvangrijke correspondentie. Deze beide hoofdbestanddelen werden aangevuld met het enkele korte verhaal dat hij heeft geschreven en wat poëzierecensies van zijn hand.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *