K. Schippers over Verzamelde gedichten – Jan Hanlo



"Schilders schilderen, wanneer zij het kunnen van het Engelse gezicht dat zij beminnen, maar ik die niet schilder, wat moet ik beginnen?"
K. Schippers, , dichter, Amsterdam

Bestel Verzamelde gedichten hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Verzamelde gedichten over

Van de kleine honderd gedichten die Jan Hanlo schreef zijn opmerkelijke teksten als 'Oote oote boe' en 'De mus' (Tjielp tjielp - tjielp tjielp tjielp) het bekendst geworden. Maar Hanlo schreef veel meer buitengewone en vooral blijvende gedichten, zoals 'Hond met bijnaam Knak' (het mooiste gedicht dat ooit over een hond werd geschreven) en het indringend tedere 'zo meen ik dat ook jij bent'.

Jan Hanlo publiceerde eind jaren veertig zijn eerste gedichten in literaire tijdschriften. In 1956 verscheen zijn verzamelbundel Gedichten voor het eerst. In 1970, kort na zijn dood, verscheen een vermeerderde druk met alle bij zijn leven gepubliceerde gedichten. Voor deze nieuwe gebonden editie, voorzien van een fraai band- en omslagontwerp van Gerrit Noordzij, werden alle gedichten opnieuw gezet.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *