‪‎#bookchallenge‬ – mijn Top 10

bookchallengeOp Facebook waart de Book Challenge rond:
“Noem 10 boeken die je altijd bij zijn gebleven of die je momenteel goed vindt. Alles mag.”

Je wordt gevraagd, en mag zelf ook weer mensen uitnodigen. Zonder icebuckets, met boeken. Hieronder vind je mijn Top 10. In video’s natuurlijk.

Groet!
Marc Barteling
(oprichter Whyilovethisbook)

Ook zin in een ‪‎bookchallenge? Zet ‘m op de Whyilovethisbook Facebook pagina!


Viktor over Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen

“Het boek is heel humoristisch, maar het is veel meer: het boek is kritisch over de richting die de gezondheidszorg in Nederland op gaat met ouderen en dat spreekt mij erg aan.” Viktor, 56, verkoopmedewerker, Amsterdam.

Linda Fontijn over Solar - Ian McEwan
Linda Fontijn over Solar – Ian McEwan

“Het is een fantastisch geschreven boek, door een van de beste auteurs. Ik zou zeggen: Solar, lezen!” Linda Fontijn, 49, communicatie adviseur & schrijver, Amsterdam.

Jan over De druiven der gramschap - John Steinbeck
Jan over De druiven der gramschap – John Steinbeck

“De achterliggende gedachte is toch wel hoe de sociale problematiek van de armoede in Amerika, de trek naar het westen van Amerika, hoe daar een gestalte aan is gegeven in het boek.” Jan, 59, directeur Huus van de Taol, Gasselte.


Pieter Steinz over 1984 – George Orwell

“Ik vind dit boek geweldig omdat je het echt verschillende keren kan lezen, op een hele verschillende manier.” Pieter Steinz, 47, directeur van het Nederlands Letterenfonds, Haarlem.


Boekenbal video – Heleen van Royen over De kaart en het gebied – Michel Houellebecq

“En hij doet dingen in romans, waarvan je denkt: dat kan niet. Hij wisselt van stijl, hij wisselt van hoofdpersoon, hij doet echt de gekste dingen, alles binnen het kader van de roman.” Heleen van Royen, schrijver & columnist, Portugal.

Eppo over Het leven is vurrukkulluk - Remco Campert
Eppo over Het leven is vurrukkulluk – Remco Campert

“Het raakte me echt in mijn hart, daar werd ik heel, heel blij van.” Eppo, directeur CPNB, 47, Amsterdam. Deze video is opgenomen op het NVB Congres 2011.

Renate Dorrestein over Slaughterhouse 5 – Kurt Vonnegut
Renate Dorrestein over Slachthuis vijf – Kurt Vonnegut

“Slaughterhouse five is het mooiste en belangrijkste boek uit mijn leven… Ik heb het inmiddels denk ik een keer of dertig gelezen. En ik geloof dat ik nu pas in staat ben om het verhaal na te vertellen, zo gecompliceerd is het.” Renate Dorrestein, schrijfster, 57 jaar, Aerdenhout.

Wim over De eeuwige bron - Ayn Rand
Wim over De eeuwige bron – Ayn Rand

“Het interessante is dat toen ik het boek gelezen had, kwam ik er achter dat er een soort systematiek in zat, die je kan koppelen aan dingen die er op dit moment spelen in de maatschappij.” Wim, architect, 30, Overveen.

Peter Buwalda over zijn boek Bonita Avenue
Peter Buwalda over zijn boek Bonita Avenue

“Ik heb geprobeerd een zedenschets te bieden van het Nederland van de afgelopen 15 jaar. Een boek dat je als lezer hopelijk bij de kladden grijpt, en je door het verhaal heensleurt.” Peter Buwalda, schrijver, 39 jaar, Haarlem.

Jelmer over Wolkenatlas – David Mitchell
Jelmer over Wolkenatlas – David Mitchell

“Het zijn 3 of 4 boeken ineen, die ook allemaal in een hele andere tijd spelen. Het vervelende is dat het ene verhaal loopt tot het superspannend wordt, en dan breekt het af en begint weer een ander verhaal. En uiteindelijk komt  het allemaal bij elkaar. Top.” Jelmer, ondernemer, 39, Amsterdam.

Ook zin in een ‪‎bookchallenge? Zet ‘m op de Whyilovethisbook Facebook pagina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *