"Ik ben op allerlei onwaarschijnlijke plekken gaan zoeken om dingen over hem te vinden. Ik ben ongelofelijk geboeid geraakt door het hele avontuur van zijn leven."
Piet Calis, 77, auteur, Amsterdam
Bestel Vondel hier
Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.
Hier gaat Vondel over
Na bijna vijftig jaar eindelijk een nieuwe biografie van Joost van den Vondel Een indrukwekkende biografie van Nederlands grootste dichterIn Vondel. Het verhaal van zijn leven (1587-1679) wordt de grote Nederlandse dichter midden in de zeventiende eeuw geplaatst: in het Amsterdam dat in verbluffend korte tijd uitgroeide tot de commerciële metropool van Europa en tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog waarin de Nederlandse Republiek na een moeizame strijd haar onafhankelijkheid veroverde. Meer dan welke andere Nederlandse dichter in de Gouden Eeuw heeft Joost van den Vondel deelgenomen aan de politieke en godsdienstige strijd in een samenleving die worstelde met haar identiteit. Naast Vondels onvergetelijke verzen waarin hij uiting gaf aan de meest intieme emoties, zoals in het beroemde gedicht over de dood van zijn dochtertje, hielden ook de grote politieke strijdvragen van zijn tijd hem intens bezig. De talloze pamfletten die tegen hem gepubliceerd werden en die in dit boek de revue passeren, laten zien hoe hij in zijn gevecht om geestelijke vrijheid meermalen ook persoonlijk gevaar liep.
Een belangrijke plaats in deze indrukwekkende biografie neemt ook Vondels toneelwerk in. Met de standpunten die hij in zijn toneelstukken aan de orde stelde, speelde hij een opvallende rol in de publieke discussies die ten slotte het gezicht van het toenmalige Nederland bepaalden.
In Vondel. Het verhaal van zijn leven schildert Piet Calis op meesterlijke wijze het leven in de zeventiende eeuw en dat van Vondel in het bijzonder.
Plaats deze video op je eigen site
Wil je dat meer mensen dit boek lezen? Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?