Daan Dekker over Garrincha: The Triumph and Tragedy of Brazil’s Forgotten Footballing Hero – Ruy Castro


Door Van-Nhi | June 13, 2014

"Voor mij was het boek over Garrincha eigenlijk het perfecte startpunt van mijn schrijfproces, daar leerde ik de Brazilianen voor het eerst kennen."

Daan Dekker, 29, journalist, Sao Paolo, Brazilië

Bestel dit boek nu

book-mgreyJe steunt ons met de commissie en het kost je niks extra.
Bestel dit boek nu bij Bol.com, Bookspot.nl of andere (online) boekwinkels >

Voeg deze video toe aan je favorieten

star-mgreyBewaar je favoriete boekentip video’s voor later.
[wpfp-link] – Favorieten overzicht

Samenvatting van Garrincha

pencil-mgreyThe World Cup Finals, Sweden 1958. Brazil vs the fearsome USSR. In the opening three minutes - 'the greatest three minutes in the history of football' - one man wrote himself into the record books alongside the game's greatest players, men like Pele, Di Stefano, Puskas and Maradona. Brazil went on to win the cup, and, in Garrincha, a star was born. Garrincha was the unlikeliest of footballers - with a right leg that turned inwards and a left that turned out, he looked as if he could barely walk, but with a ball at his feet he had the poise of an angel. He played for the love of the game, uninterested in money, and ignoring tactical advice. And he was as wild off the pitch as he was mesmerising on it - mischievous, audacious and dripping with sex appeal. It was his affair and subsequent marriage to the singer Elza Soares that caught the imagination of a nation - their mouth-watering combination of soccer and samba made them the toast of 1960s Rio. But by the age of forty-nine, Garrincha was dead, destroyed by the excesses that made him so compelling. Ruy Castro's wonderful biography charts the extraordinary rise and fall of a flawed sporting legend, and a tragically human hero.

Gerelateerde video’s

video-multi-mgreyAlle video’s van en over: Daan Dekker, Estrela Solitária - Um Brasileiro Chamado Garrincha, Garrincha, Garrincha: The Triumph and Tragedy of Brazil's Forgotten Footballing Hero, Ruy Castro, Vintage Books

Details

view-details-mgreyOriginele titel: Estrela Solitária - Um Brasileiro Chamado Garrincha
Uitgever(s): Vintage Books
ISBN(‘s): 9780224092197, 9780224064330, 9781448128051
Voor het eerst gepubliceerd in: 1995

Bestellen

Bestel dit boek nu bij een van deze online boekwinkels:

BOL.COMECI.NL | AKO | AMAZON.COM | BRUNA LIBRISPLANTAGE | MEER ONLINE BOEKWINKELS…
Of zoek een boekhandel bij jou in de buurt op deze handige kaart.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *