Daan Dekker over zijn boek De Brazilianen


Door Marc | April 15, 2014

"Ik heb 8 Brazilianen opgezocht met een Nederlands voetbalverleden. En ik heb prachtige levensverhalen kunnen optekenen."

Daan Dekker, 29, journalist, Sao Paulo, Brasil

Bestel dit boek nu

book-mgreyJe steunt ons met de commissie en het kost je niks extra.
Bestel dit boek nu bij Bol.com of bij je favoriete boekhandel.

Waar gaat De Brazilianen over?

pencil-mgreyRomário was de kleurrijkste en beste Braziliaanse voetballer die ooit in Nederland speelde. João Carlos Wisnesky was, in de jaren zestig, de eerste Braziliaanse voetbalprof op de Nederlandse velden. Later zouden Ronaldo, Márcio Santos, Leonardo, Douglas, Jonathan Reis en Marcelo volgen. Het merendeel raakte hier nooit gewend en bleef terugverlangen naar het land van herkomst. Wat dreef hen, wat lieten ze achter en hoe ervoeren ze Nederland? Bereikten ze hun doelen of faalden ze juist? En hoe was het om terug te keren naar het moederland? In De Brazilianen beschrijft Daan Dekker de levens van acht Braziliaanse voetballers die hier het voetbalgoud hoopten te vinden. Aan de hand van hun verhalen ontstaat ook een caleidoscopisch beeld van Brazilië: de armoede in de favela’s, de groeiende economie, het belang van het geloof, familie, seks, drugs, politiek en futebol. De Brazilianen is het meeslepende verhaal van acht jongens uit een land waar voetbal net iets belangrijker is dan bij ons.

Daan Dekker (1984) schreef onder meer voor NUsport, Het Parool en Helden. Hij trok twee keer drie maanden door Brazilië op zoek naar de voetbalprofs die op de Nederlandse velden hebben gespeeld. Hij woont en werkt nu in São Paulo.

Details

  • Originele titel: De Brazilianen
  • Uitgever(s): Thomas Rap
  • ISBN(‘s): 9400402384, 9789400400986, 9789400402386
  • Voor het eerst gepubliceerd in: 2014

Tags

Daan Dekker // De Brazilianen // Thomas Rap // WK 1014

Direct bestellen bij Bol.com

Of bestel dit boek nu bij een van deze boekwinkels:

AMAZON.COM, of zoek een boekhandel bij jou in de buurt op deze handige kaart.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *