Peter Drehmanns & Maan Leo over zijn boek De man die brak



"Het is een heftig boek, het heeft een ervaring en niet per se een hele prettige ervaring. Je zit eigenlijk de hele tijd in het hoofd van de taxichauffeur en die windt zich steeds op - heftig, maar het sleept je echt mee."
Peter Drehmanns, 53, schrijver, Utrecht

Bestel De man die brak hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De man die brak over

In De man die brak rijdt de chauffeur van taxi 3399 als een ongeleid projectiel door de straten van een anonieme stad, nadat zijn leven die dag een dramatische wending heeft gekregen. In een hoog tempo volgen koortsachtige gedachten en krampachtige handelingen elkaar op en langzaamaan wordt duidelijk waardoor de man zo ontredderd is. Dat er een vrouw in het spel is staat onomstotelijk vast. Net als het gegeven dat de taxichauffeur - evenals de wereld om hem heen - ernstig de weg kwijt is, waardoor een dramatische gebeurtenis onontkoombaar lijkt.

De man die brak is het aangrijpende verhaal van een man die wanhopig een uitweg zoekt. Met elke klant die instapt en met met elke rit die hij die dag maakt, wordt hij in toenemende mate gekweld door achtervolgingswaanzin, wroeging en wrok, terwijl hij verbeten probeert in het reine te komen met zichzelf.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *