Casper over Bovenlicht – José Saramago



"Hij beschreef voor mij niet het Portugal met de gegrilde vis en de muziek die ik graag zie, maar het Portugal waarin mensen buitengewoon bang zijn om hun geluk na te jagen. Het greep mij heel erg aan."
Casper, 25, Student, Amsterdam

Bestel Bovenlicht hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Bovenlicht over

De zon komt op in Lissabon. Zomaar een ochtend in het midden van de twintigste eeuw. Een schrijver blikt uit het raam, het lijkt een morgen als alle andere: schoenmaker Silvestre die zijn winkel opent, Adriana die op haar hakken naar kantoor vertrekt, Justina die weer een lange dag vol ruzie met haar gewelddadige echtgenoot voor de boeg heeft, de maîtresse Lidia, en de nostalgische Spaanse Carmen.De schrijver laat zijn ogen discreet van huis naar huis gaan, van personage naar personage. Hij toont ons grote frustraties, kleine illusies, en heimwee naar betere tijden. Dit alles onder de altijd aanwezige deken van de dictatuur en de muziek van Beethoven. Net als Pessoa vraagt de auteur zich af: `Moeten wij allen getrouwd, onbeduidend en dienstbaar zijn? In Bovenlicht weet Saramago ons op meesterlijke wijze te introduceren in zijn universum. We herkennen de heldere stem van de Nobelprijswinnaar en hij geeft ons een prachtig tijdsbeeld van het Lissabon van de jaren vijftig.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *