Roeland over De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween – Jonas Jonasson


Door Van-Nhi | November 29, 2013

"Het is heel leuk en goed voor bij een zwembad of 's avonds voor het slapen gaan."

Roeland, 30, projectmanager, Utrecht

Bestel dit boek nu

book-mgreyJe steunt ons met de commissie. En het kost je niks extra.
Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

Waar gaat De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween over?

pencil-mgreyAllan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij, en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.

Allan is een nuchter type dat weinig tot geen angst kent en die verder niet al te lang stilstaat bij zijn beslissingen, maar ad hoc handelt en het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Met alle gevolgen van dien. De vaart houdt hij er in elk geval in, want vanaf het moment dat hij het bejaardentehuis verlaat, wordt De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt - zo let hij even op een koffer voor iemand die maar niet terugkomt en dus gaat de koffer mee de bus in, maar er blijkt enorm veel (maffia)geld in te zitten, hetgeen woeste achtervolgingen tot gevolg heeft -, ook verzamelt Allan een bonte club figuren om zich heen in een zwaan-kleef-aaneffect.

Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.

Details

  • Originele titel: Hundraaringen Som Klev Ut Genom Fonstret Och Forsvann
  • Uitgever(s): Signatuur
  • ISBN(‘s): 9789056724450
  • Voor het eerst gepubliceerd in: 2009

Tags

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween // Hundraaringen Som Klev Ut Genom Fonstret Och Forsvann // Jonas Jonasson // Roeland // Signatuur // The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out of the Window and Disappeared

Direct bestellen bij Bol.com

Of bestel dit boek nu bij een van deze boekwinkels:

AMAZON.COM, of zoek een boekhandel bij jou in de buurt op deze handige kaart.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *