Heiko over Magnum Magnum"Het is gewoon fantastisch om door al die jaren heen te lopen van de Magnum fotografen en al hun werk te zien"
Heiko Bertram, 38, architect & fotograaf, Oegstgeest

Bestel Magnum Magnum hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Magnum Magnum over

Magnum Photos is een fotografische cooperatieve die materiaal levert aan kranten, tijdschriften, reclame, televisie, galerieen en musea over de hele wereld. Het Magnumarchief omvat ca. een miljoen foto's: een schatkamer van documentaire fotografie, met daarin o.m. Robert Capa's foto's van de Spaanse Burgeroorlog, W. Eugene Smiths beelden van de Tweede Wereldoorlog, Philip Jones Griffiths shots van Vietnam, en Paolo Pellegrins coverage van Irak.

In 2007 verscheen een luxueuze uitgave naar aanleiding van de zestigste verjaardag van het agentschap. Dit is een herdruk van dat kolossale boek in dezelfde, minder luxueuze vorm als de editie van 2008. In het boek wordt een zeventigtal Magnumfotografen voorgesteld, met naast bovengenoemde namen o.m. Eve Arnold, Martin Parr en Patrick Zachmann. Dat gebeurt steeds aan de hand van enkele foto's, die door hun Magnumcollega's werden geselecteerd en van commentaar worden voorzien

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *