De meest gestelde vraag over Whyilovethisbook

Als ik mensen vertel over Whyilovethisbook, zijn de reacties altijd ongeveer hetzelfde: “Wat een leuk initiatief. En wat een mooi, simpel idee. Wel een hoop werk, lijkt me. Maar… kun je daar van leven?”

Nou, ja en nee. Ja, het is inderdaad een hoop werk, al die video’s maken, editen, en publiceren op de site.
En nee, daar kan ik niet van leven. Daarom kan ik Whyilovethisbook slechts de helft van de tijd doen. De andere helft doe ik freelance internet klussen.

“Hoe verdien je dan geld met Whyilovethisbook?”

Dat is meestal de volgende vraag. Eén manier om toch iets te verdienen, is de commissie die Whyilovethisbook krijgt van online boekwinkels. Als iemand via Whyilovethisbook een boek koopt bij Bol.com, Bruna, ECI of een andere online boekwinkel, dan krijgt Whyilovethisbook daar een percentage (5-8%) van. Het mooie hiervan is, dat de boekwinkel dat betaalt, niet de koper van het boek. Die betaalt gewoon de normale prijs.

Bol Commissie

BOL.com commissie

Hiernaast zie je een voorbeeldje van de Bol.com commissies. Blauw is de boekprijs, groen de commissie voor Whyilovethisbook.

Heel hard gaat dat niet, zoals je ziet. Maar elk dubbeltje is er een.

Wil je helpen?

Je kan Whyilovethisbook gratis steunen. Door je boeken voortaan via deze link te bestellen bij je favoriete online boekwinkel.

 

“Is dat de enige manier waarmee je geld verdient?”

Nee. We maken video’s op allerlei boeken-evenementen. En daar vragen we ook altijd een bijdrage in de kosten voor. Met alle nabewerking van de video’s is dat meestal niet kostendekkend, maar het helpt wel.

Daarnaast zijn we op zoek naar partijen die de video-collectie in licensie op hun website willen gebruiken. Bijvoorbeeld online boekwinkels, bibliotheken, etc.

En zo komt Whyilovethisbook de winter door. Wil je blijven genieten van de 1 minuut boekentips? Koop je boeken dan voortaan via Whyilovethisbook.


marc-businterviewOver de auteur

Marc is de oprichter van Whyilovethisbook. Hij is ruim 2,5 jaar geleden hiermee gestart. De belangrijkste reden hiervoor was levenslange boekenliefde en zijn verwondering: “Waarom lezen mensen eigenlijk negatieve boekrecensies, en wat heb je daaraan?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *