David Vann over zijn boek Goat mountain



"My father would sometimes let me look through the scope of his hunting rifle, a 300 Magnum, at a poacher hunting illegally on the land. And in the novel, the boy ends up pulling the trigger, which is something I always felt very close to..."
David Vann, 46, author, Tampa Bay, New Zealand

Bestel Goat Mountain hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Goat Mountain over

In de herfst van 1978 doet een elfjarige jongen samen met zijn opa, zijn vader en diens beste vriend mee aan de jaarlijkse jacht op hun landgoed, Goat Mountain. Ieder najaar keren ze terug naar het dorre, gele landschap. Het landgoed is het eigendom van de familie, het is de plek waar ze vandaan komen. Herinneringen en verhalen worden er uitgewisseld en dit jaar mag de jongen voor het eerst zelf op een hert schieten. Hij is er klaar voor, zijn vingers jeuken. Wanneer ze bij het landgoed aankomen, ziet zijn vader ineens een stroper in het vizier van zijn geweer. Hij laat zijn zoon kijken een eenvoudige handeling die in een grote tragedie zal ontaarden. De familie zal nooit meer hetzelfde zijn; één voor één worden ze gedwongen om vraagtekens te plaatsen bij hun identiteit en bij wat ze denken te weten.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *