Monique Koemans over haar boek 2013



"Ik geloof dat absolute veiligheid een illusie is, en dat je dat ook niet zou moeten willen."
Monique Koemans, 45, criminoloog & auteur, Den Haag

Bestel 2013 hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat 2013 over

Op de dag dat Koning Willem Alexander in Amsterdam wordt gehuldigd en het volk uitbundig feest viert, fêteert Kika Bentinck in haar herenhuis de Haagse elite. Iedereen die er toe doet is er. Als de eerste gasten binnenstromen, schittert haar man Peter Zwart door afwezigheid en onbereikbaarheid. Dat hij er niet is, lijkt Kika niet te deren. Door een toevallige ontmoeting met haar ex, bohemien Gijs van der Duyn, eerder op de dag twijfelt ze intens over haar elitaire leven. Dat gevoel laat haar niet los en werpt een donkere schaduw vooruit op de dag.

Terwijl het land aftelt naar het koninklijk zwaaimoment, speculeert de inner circle op Kika's borrel over een mogelijke aanslag in Amsterdam. Alles komt in een stroomversnelling als de ceremonie op de Dam ontspoort. Door rivaliteit, nooit vereffende rekeningen en de kloof tussen ons soort mensen en de rest van de wereld, tonen de gasten van Kika nu hun ware gezicht.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *