20 Jaar De Nationale Voorleeswedstrijd

We hebben weer iets leuks. De Nationale Voorleeswedstijd bestaat 20 jaar. Why I Love This Book zocht (bijna) alle winnaars op en maakte met hen video’s. De oudste winnaar is inmiddels 30, de jongste is 11. Je vindt de komende weken al deze video’s hier. En ze lezen allemaal natuurlijk ook een stukje voor.

Elk jaar strijden  kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs om de titel Nationale Voorleeskampioen. Het begint met de voorronden op school, daarna volgen de ronden per stad, regio en provincie. En uiteindelijk bereiken de beste voorlezers de finale in Vredenburg.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken.

Naar de video’s >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *