Bennie Roeters over zijn boek Kronkjaar“Waarom Kroatië? Ik zocht een land dat twee gezichten heeft. En dat heeft alles te maken met de zoektocht van Kronkjaar naar zichzelf.”
Bennie Roeters, 60, auteur, Amsterdam

Bestel Kronkjaar hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Kronkjaar over

Kronkjaar is een kafkaëske zwarte komedie over identiteitsverwisseling tegen de duistere achtergrond van de Balkan.

Kronkjaar is een eigenaardige kerel, ook al heeft hij dat zelf niet in de gaten; zijn functie op het Stadsdeelkantoor, waar hij vergunningen uitgeeft, vervult hij immers naar behoren. Niet lang geleden heeft Kronkjaar zich bij het leger van gescheiden mensen gevoegd toen zijn vrouw hem zonder opgaaf van reden het huis uit zette. Nu woont hij alleen in een wijk met veel lotgenoten, die eveneens uit de liefde verbannen zijn.

Op een dag hoort hij gestommel in het appartement naast hem, waar een alleenstaande vrouw woont. Als zij hem vraagt om met haar mee op vakantie te gaan is dit het begin van een reeks gebeurtenissen die zijn rustige leventje op z’n kop zetten. Ze leiden hem naar Kroatië waar hij slachtoffer wordt van identiteitsfraude. Wie is hij werkelijk: banneling, zwerver, misdadiger, een verlopen zigeuner misschien?

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


One Reply to “Bennie Roeters over zijn boek Kronkjaar”

  1. Prikkelend filmpje. Maar waarom niet even wachten met opnemen tot die ambulance voorbij is? Bennie verdient meer dan dat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *