Henny Huisman over De man die naar Auschwitz wilde – Denis Avey & Rob Broomby


Door daphne | June 28, 2012

“Als je dit ingrijpende boek leest, kun je bijna niet bedenken dat het echt gebeurd is. Dit boek moet je gelezen hebben. ”

Henny Huisman, 60, tv-maker (geen reparaties), Castricum

Bestel dit boek nu

book-mgreyJe steunt ons met de commissie en het kost je niks extra.
Bestel dit boek nu bij Bol.com, Bookspot.nl of andere (online) boekwinkels >

Voeg deze video toe aan je favorieten

star-mgreyBewaar je favoriete boekentip video’s voor later.
[wpfp-link] – Favorieten overzicht

Samenvatting van De man die naar Auschwitz wilde

pencil-mgreyDenis Avey, een dappere jonge Britse soldaat, vecht in de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika. Daar wordt hij in 1944 krijgsgevangen genomen. In het werkkamp in Duitsland waar hij terechtkomt, werkt hij zij aan zij met gevangenen uit het nabijgelegen Auschwitz. Denis is geschokt door de verhalen die hij van hen hoort en voelt het als zijn plicht er met eigen ogen kennis van te nemen en de wereld ooit zijn verhaal te kunnen vertellen.

Denis vat het gewaagde plan op van kamp te wisselen met een jonge joodse gevangene uit Nederland. Gekleed in diens smerige gestreepte kampkleding met gele ster loopt hij tussen andere gevangenen onder de poort met Arbeit Macht Frei Auschwitz binnen, niet wetende wat hem te wachten staat en of ze elkaar ooit weer zullen zien.

Gerelateerde video’s

video-multi-mgreyAlle video’s van en over: Da Capo Press, De man die naar Auschwitz wilde, Denis Avey & Rob Broomby, Henny Huisman, The House Of Books, The Man who Broke into Auschwitz

Details

view-details-mgreyOriginele titel: The Man who Broke into Auschwitz
Uitgever(s): The House Of Books, Da Capo Press
ISBN(‘s): 9789044329520, 9789044332292, 9789044348033, 9789044344233, 9789044334241, 9781444714197, 9789048004829, 9781444714180, 9781452632483, 9781444714173, 9781444714166, 9780306821493
Voor het eerst gepubliceerd in: 2011

Bestellen

Bestel dit boek nu bij een van deze online boekwinkels:

BOL.COMECI.NL | AKO | AMAZON.COM | BRUNA LIBRISPLANTAGE | MEER ONLINE BOEKWINKELS…
Of zoek een boekhandel bij jou in de buurt op deze handige kaart.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


One Reply to “Henny Huisman over De man die naar Auschwitz wilde – Denis Avey & Rob Broomby”

  1. 12-7-09Willem Jan zegt: Ik heb zelf een BeBook en mijn vrouw een BeBook mini. Een e-reader is in veel situaties een uoitkmst. Wij nemen onze erader mee tijdens bijvoorbeeld reizen en vakantie. Een BeBook scheelt enorm veel ruimte, batterij gaat erg lang mee en geeft dus veel gemak en plezier met als toevoeging dat een e-ink scherm net zoveel rust geeft als een papieren bladzijde. Wel ben ik van mening dat een papieren boek altijd zal blijven bestaan maar dan naast een BeBook. Samen bedienen zij de consument beter en sneller (bijvoorbeeld je krantje downloaden en lezen). Een goede ontwikkeling dus, die nog wel een beetje in de kinderschoenen staat maar perfect werkt (eigen ervaring). Boeken kun je vrijwel overal downloaden (betaald of onbetaald) en het millieu wordt zo ontzien. Of het met ebooks hetzelfde gaat als met muziek vraag ik mij af en zal de toekomst uitwijzen, downloaden van boeken gaat in ieder geval wel steeds makkelijker.Ik snap alle commotie wel maar dit is ongegrond en hoort bij de startfase van de e-reader. Neem wel een ereader die het in Europa doet en die je vrijheid geeft (geen Kindle of Alex)Mijn vrouw en ik genieten in ieder geval vaak van onze BeBook en kunnen dat iedereen +12Waardeer dit antwoord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *