Arjan Peters over Bittere bloemen – Jeroen Brouwers

Met hier en daar een windvlaag, vanwegen buitenopname.

Bestel Bittere bloemen bij BOL.com

Bestel dit boek via onderstaande link of via de SH♥Pen steun ons (5% commissie, geen extra kosten).

//

Beschrijving

Grijsaard maakt tegen zijn zin een cruise over de Middellandse Zee. Als ex-rechter, ex-politicus en ex-schrijver heeft hij voldoende om op terug te zien, wat hij doet met vrolijk cynisme en opgewekt gekanker. Het voorbije leven was allerminst zonder succes, maar wat eraan ontbrak heeft zijn vereenzaamde nadagen bepaald. Aan boord ontmoet hij een vroegere leerlinge. Het eiland Corsica is het decor van enkele gebeurtenissen, die de oude man en de veel jongere vrouw een etmaal in elkaars gezelschap houden. Bittere bloemen is een roman over illusies die te vergelijken zijn met bloemen: eerst bloeien ze, dan verwelken ze zienderogen. Luchtig genoteerd in korte hoofdstukken, waarin Brouwers opnieuw zijn excellente meesterschap demonstreert. Dansend en meeslepend proza. Als een trage tango.

Details

  • Uitgever(s): Atlas
  • ISBN’s: 9045082810, 9789045082813
  • Voor het eerst gepubliceerd in: 2011

Like of Share

Goed verhaal toch. Like, tweet of share deze video svp met je vrienden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *