Erik Hensel over 400 brieven van mijn moeder – Joseph Oubelkas



“Joseph heeft 4,5 jaar onterechte gevangenisstraf uitgezeten, in Marokko. Hij vertelt met zo’n kracht, zo’n emotie en zoveel passie hoe hij dat hele heftige ding heeft opgebouwd in echt iets heel erg moois.”
Erik Hensel, 22, schrijver, Amsterdam

Bestel 400 brieven van mijn moeder hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat 400 brieven van mijn moeder over

Een ondenkbare nachtmerrie: onschuldig in de gevangenis.

Dit is het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas die eind 2004, op 24- jarige leeftijd, begon aan een zakenreis naar Marokko en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan. Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Tijdens het harde en onrechtvaardige leven in de verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch een aantal bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissenen onbekenden, maar het belangrijkste: de 400 brieven van zijn moeder.

'Mijn kind, je laat een spoor achter van moed, levensvreugde, onschuld en goedheid…'

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *