Wichard Maassen over De nazi en de kapper – Edgar Hilsenrath



“Why I love this book? Omdat het zo onverwacht is. Dit boek had namelijk niet uit mogen komen. Sterker nog, het heeft een aantal jaren niet mogen verschijnen.”
Wichard Maassen, 50, journalist & auteur, Amersfoort

Bestel De nazi en de kapper hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De nazi en de kapper over

Ik ben Max Schulz, de buitenechtelijke, maar zuiver arische zoon van Minna Schulz. Zo opent Hilsenraths beroemde roman over de sser en massamoordenaar Max Schulz. Zeer humoristisch en in een soepele stijl beschrijft Hilsenrath hoe Schulz, zoon van een arische straatmadelief, opgroeit met zijn joodse schoolvriend Itzig Finkelstein en bij diens vader het kappersvak leert.

In 1933 wordt Max lid van de SA en later de SS. Tijdens de oorlogsjaren is hij in het vernietigingskamp Laubwalde verantwoordelijk voor de dood van ontelbare mensen. Na de oorlog neemt Schulz de identiteit van een van zijn slachtoffers aan: zijn vroegere vriend Itzig Finkelstein. Hij duikt onder in Israel, trouwt en neemt in Tel Aviv een kapperssalon over. Max wordt een gerespecteerd burger, maar zijn geweten begint te spreken.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *