Nico Dijkshoorn over zijn boek Nooit Ziek Geweest“Ik beloof jullie, over een paar jaar gaan we weer keten, maar dit moest even.”
Nico Dijkshoorn, 52, schrijver, Leiden

Bestel Nooit Ziek Geweest hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Nooit Ziek Geweest over

Met mededogen en de kracht van een vuistslag beschrijft Dijkshoorn hoe de familie zich schikt naar de nukken van zijn vader. Klaas zit in een verzorgingstehuis. Zijn zoon zit naast hem, zwijgend. De losgezongen zinnen van de vader roepen herinneringen op aan woeste verjaardagsfeesten van vroeger, aan vakanties met veel gelach en ruzie, aan een moeder die altijd volgde – en een vader die er ondanks zijn permanente aanwezigheid nooit echt was.
‘Wat heel bijzonder is, zuster, is dat ik nooit ziek ben geweest. Nooit. Nooit ziek geweest. Andere mensen om ons heen, vrienden, je hoort niet anders, maar ik vind dat waanzin.’

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


One Reply to “Nico Dijkshoorn over zijn boek Nooit Ziek Geweest”

  1. ik ga spijtig egeong niet maar ik heb wel veeeeel enge en grappige geschreven b.v. er was een meisje die haar papa haar vermoode en mijn cliffhanger was dat het maar een droom was maar dat er bloed van haar lijf vielde geef dikke knuffels aan charlrtte veroniq en kriestien mijn lievelings wrappers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *