Cees over Het vergeten gezicht – Elle van Rijn“Dat boek moet je als scholier, als je van oorlog, van liefde en van thrillers houdt, echt gaan lezen.”
Cees, 61, adjunct-directeur, 's-Gravenzande

Bestel Het vergeten gezicht hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Het vergeten gezicht over

Lizzy, een jonge freelance journaliste, ontvangt na een trip naar het buitenland een koffer thuis die niet de hare is. Aan wie behoren deze vrouwenkleren, schoenen en toiletspullen toe? In de koffer zit ook een oude Duitse roman, Das vergessene Gesicht.

Lizzy raakt gefascineerd door het indrukwekkende liefdesverhaal dat zich vlak voor de oorlog in nazi-Duitsland afspeelt. Ze besluit op zoek te gaan naar de eigenares van het boek en reist af naar Berlijn. Daar ontmoet ze Markus, die haar vertelt dat de vrouw die zij zoekt is verdwenen. Hij wacht al een jaar wanhopig op haar terugkeer en Lizzy besluit hem te helpen.

Ze raakt verstrikt in een web waarin heden en verleden zozeer door elkaar beginnen te lopen dat Lizzy vreest voor haar eigen identiteit. Het vergeten gezicht is een ruw, aangrijpend en vervreemdend boek, dat geen enkel taboe uit de weg gaat. Elle van Rijn laat op sublieme wijze liefde en angst samensmelten en zij laat zien welke desastreuze gevolgen het Duitse oorlogsverleden heeft gehad op volgende generaties.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


One Reply to “Cees over Het vergeten gezicht – Elle van Rijn”

  1. Hai Erik ,Heb het boek met plezier gzeelen …..en werd helemaal getransporteerd naar een andere wereld.. een mix tussen Alice in Wonderland en Lord of the rings.. mn favoriete karakter is natuurlijk Zambroe !!… ben benieuwd naar het vervolg….groetjes natas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *