Boekenbal video – Frans Pollux over Naar de overkant van de nacht – Jan van Mersbergen“Het is niet aleen mooi omdat het mooie zinnen zijn, gebeeldhouwde woorden, een soort van roesachtige stroom van gedachten, maar vooral omdat het over Venlo gaat.”
Frans Pollux, 34, zanger, journalist, auteur & dichter, Venlo

Bestel Naar de overkant van de nacht hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Naar de overkant van de nacht over

Gedurende een lange met alcohol doordrenkte carnavalsnacht is niemand wie hij is, iedereen is verkleed en speelt een rol. Ralf was vroeger een schipperskind en zet nu als veerman de carnavalsgasten over naar de overkant van de nacht. Maar, zegt een als pater verklede man tegen Ralf, tijdens Vastelaovend ben je niet verkleed als iemand anders, tijdens Vastelaovend ben je eindelijk jezelf. In de drukke straten van Venlo en in de volle cafés en bars houdt Ralf minutieus zijn score bij van biertjes, jenever en andere opwekkende middelen. Met zijn schippersbenen houdt hij het net zo lang vol als de meest doorgewinterde carnavalsvierders. Hij ontdekt dat het feest niet alleen gaat over drank en seks in een donker portiek. Af en toe denkt hij aan thuis, aan zijn vriendin Sara en haar kinderen. Sara, die als schoolmeisje al verliefd op hem was. En die hij zevenentwintig jaar later weer tegenkwam in de supermarkt, inmiddels alleenstaande moeder met vier kinderen. Vanaf dat moment besluit hij haar bij te staan en samen met haar de kinderen te verzorgen. Tegen de kleurrijke achtergrond van de Vastelaovend ontvouwt zich het verhaal van een man die niet alleen de dieperliggende lagen van het feest ontdekt de warmte, de saamhorigheid, de serieuze ondertoon van de gein en dwaasheid maar die ook beseft dat hij zichzelf is kwijtgeraakt in de zorg voor het gezin. Uiteindelijk vindt hij zichzelf terug, bijna zoals de pater voorspelde.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


2 Replies to “Boekenbal video – Frans Pollux over Naar de overkant van de nacht – Jan van Mersbergen”

  1. dus ik heb een verhaal korte ihunod/dus er was een een meisje die gevallenwas op een steen en ze moest naar het ziekenhuisen ze was op een jongen en ze vroeg om uit te gaande jongen zei nee en de jongen heeft nadat zij hem gheeft gevraagd aan haar bestevrindin gevraagd en die meisje was kei boos ik vertel niet hoe wantanderes gaan julie ontplofeen.maarr ik ben fan van jullie dikke zoenen aan iederen

    1. Alexandra, moeder Imke, Dirk en Karst zegt:Leuk, zo’n uigeebrtide fotosessie! Straks (za 15 okt, 15.00 uur) gaan wij naar Gerimo. Komt bij boekhandel Van de Ven om te signeren en op de foto te gaan. We hebben nog kaartjes over dus mocht je nog een kaartje willen bel met Dirk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *