Joost Swarte over zijn boek Bijna compleet

BESTEL Bijna compleet
Bestel dit boek via Why I Love This Book en steun ons met de 5% commissie.
Of nog beter: bestel al je al je boeken via ons.
Bol.com 12ebooks Luisterrijk
Bestel dit boek Niet beschikbaar als e-book. Niet beschikbaar als luisterboek.

 

Beschrijving

Alle strips van de hand van Joost Swarte in één verzameling.

‘Swarte paart een verfijnde visuele intelligentie aan een gevoel voor humor en historie. Hij experimenteert binnen een traditie, probeert dingen uit die gewaagd zijn en toch eenvoudig ogen. Men gaat gemakkelijk voorbij aan de moed die nodig is om zo ver te komen.’ – Art Spiegelman

Joost Swarte debuteerde in undergroundbladen als Modern Papier, Aloha en Tante Leny Presenteert. Vanaf 1974 publiceerde hij zijn stripverhalen in het Franse blad Charlie, waarna hij meteen gezien werd als een van de belangrijkste auteurs van het moderne stripverhaal. Alle aspecten van onze chaotische samenleving sijpelen zijn verhalen binnen. Zijn liefde voor het traditionele stripverhaal gekoppeld aan een inhoudelijke vrijheid en speelse geest maken zijn werk uniek. In 1981 kwam zijn bundel L’Art Moderne in Frankrijk uit, die op het festival van Angoulême direct werd beschouwd als de belangrijkste uitgave van dat jaar. In Bijna compleet zijn de verhalen uit deze bundel integraal opgenomen, evenals de strips die hij tekende voor onder andere A Suivre en het legendarische Amerikaanse tijdschrift Raw.

Details

  • Uitgever(s): Oog & Blik
  • ISBN’s: 9789054922094
  • Voor het eerst gepubliceerd in: 2012

Like / Share / Rate

Goed verhaal toch. Like of share dit artikel met je vrienden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *