ico-spacergreyico-spacerwhiteico-zoekenico-spacerredNieuwe video'sico-spacerredVideo's per genreico-spacerredico-geslachtico-spacerredVideo's door auteursico-spacerredVideo's per taalico-spacerredVideo's per leeftijdico-spacerredMust see video'sico-spacerredico-spacerwhiteIk wil ook een video makenico-spacergrey2ico-uitlegico-spacergrey2Wekelijkse email nieuwsbriefico-spacergrey2Koop je boeken via ons.ico-spacergrey2ico-spacerwhite

Samenwerking met Scholieren.com

Scholieren.comWhy I Love This Book gaat samen met de populaire website Scholieren.com een groot project doen. We gaan op scholen in Nederland en Vlaanderen Whyilovethisbook video’s maken met scholieren.

We bezoeken tien scholen in Nederlands en Vlaanderen en maken daar per school met 15 tot 20 leerlingen in de hoogste klassen video’s. Opgeteld goed voor 150-200 boekentip-video’s dus. Samen vormen deze video’s een inspiratiebron voor en door scholieren. Lezen voor de boekenlijst moet je toch, dus dan wel graag iets goeds.

De video’s worden gepubliceerd op zowel Whyilovethisbook.com als Scholieren.com, tussen januari en mei 2012. Je vindt alle video’s hier (nu nog weinig, er komen veel meer).

Bijdragen

Het project wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Lezen, de Nederlandse Taalunie en het Nederlands Letterenfonds. Waarvoor dank.

Over Scholieren.com

Scholieren.com is momenteel de grootste en meest populaire scholierensite van Nederland. De website biedt nu ruim 31.000 boekverslagen van 8.515 verschillende titels. En heeft 2 miljoen unieke bezoekers per maand, uit Nederland en Vlaanderen.

De naamsbekendheid is bijzonder hoog te noemen: 85% onder Nederlandse middelbare scholieren, 78% onder Vlaamse scholieren. Scholieren.com krijgt al veel bezoekers uit België en is bezig de Vlaamse bezoeker zich meer thuis te laten voelen op de website.