Gideon over Wij slaven van Suriname – Anton de Kom


Door Marc | September 11, 2011

“Aanrader: Anton de Kom. Waarom? Verbreed je horizon! Doe het, alsjeblieft, doe het.”

Gideon, 27, welzijnswerker, Amsterdam

Lees Wij slaven van Suriname nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 
 

Waar gaat Wij slaven van Suriname over?

Over de rol van de Surinaamse verzetsheld Anton deKomin het bewustzijn van Suriname is het laatste woord nog niet geschreven. Wij slaven van Suriname (1934) is het boek waarmee het allemaal begon. DeKom schreef een indrukwekkend verhaal over de opstand van slaven in Suriname dat in de jaren dertig in Nederlandse literaire kringen de pennen behoorlijk in beweging bracht – en dat na de TweedeWereldoorlog symbool werd voor een onafhankelijk Suriname, ook dankzij het feit dat het werd geschreven door de zoon van een ex-slaaf.

Met dit boek wist DeKom destijds verschillende bevolkingsgroepen bijeen te brengen, en de symbolische betekenis van het werk is even groot als de historische en literaire, wat wel moge blijken uit het feit dat ervan zowel in Cuba als Venezuela nog altijd illegale edities in omloop zijn.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *