Meeting Annemarie van Gaal. Een succesverhaal. (1)

The only way is upIn deze reeks ga ik je vertellen hoe WhyILoveThisBook.com een daverend succes werd. Cruciaal in dit verhaal zijn de meeting die ik had met Annemarie van Gaal en de adviezen die ik van haar heb gekregen.
Althans, dat is de bedoeling. Die meeting heeft nog niet plaatsgevonden, en mijn eerste verzoek tot zo’n meeting is vriendelijk doch beslist afgewezen. Maar die afwijzing zie ik eerder als een uitnodiging…

Al vanaf het begin is het hoogst onduidelijk waarmee Why I Love This Book geld kan verdienen. Dat het een fantastisch idee is, staat voor mij buiten kijf. En dat wordt ook bevestigd door het groeiend aantal bezoekers, de vele leuke reacties, de enthousiaste pers, blije uitgevers, schrijvers en boekenbranche, en nog veel meer. Bovenal vind ik het het leukste wat ik ooit gedaan heb, en verveelt het me nooit.

Maar goed, geld dus. Momenteel verdien ik een piepklein beetje met video’s maken op evenementen. En nog minder met boeken verkoop via Bol en met advertenties op de website. Wel heb ik onlangs een prijs gewonnen van  2.500,-. Dat was mooi. En verder ben ik bezig met subsidies, sponsoring, en een in-store concept. Daarover een volgende keer meer.

Maar de bottom line is dat Why I Love This Book nog steeds geen geld verdient. En dus heb ik behoefte aan goed advies. En dat heb ik gevraagd aan Annemarie van Gaal.

Ambitie - Annemarie van GaalWaarom Annemarie van Gaal? Ik heb haar boek Ambitie gelezen. (Te koop op Bol als paperback, luisterboek, ebook ;-)) En ik vond het goed. Geen bullshit, geen gebakken lucht, veel praktijkvoorbeelden, gewoon goed, degelijk en bruikbaar.
Bovendien heeft Annemarie veel succes gehad in de mediabizz en kent ze de boekenbizz ook als auteur. En lijkt ze me een aardig en slim mens. Daarom Annemarie van Gaal.

Ik heb een mail gestuurd naar haar bedrijf, Van Gaal & Company, waarin ik kort Why I Love This Book uitleg en vraag om advies. In ruil voor een taartje.

En ik kreeg snel een keurig antwoord terug. Alleen was het niet helemaal waar ik op hoopte:
[…] ze heeft als ze terug is, weer een enorm drukke agenda en heeft helaas geen tijd om met je te gaan zitten, hoe leuk ze jouw initiatief ook vindt. […]

Hmm. That wasn’t supposed to happen.

En daarom schreef ik dit verhaal. Volgende keer hoe het verder gaat. Dat weet nog niemand, ikzelf ook niet. Maar omdat deze reeks Meeting Annemarie van Gaal heet, is er uiteindelijk maar een uitkomst mogelijk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *