Cindy over Het parfum – Patrick Suskind

We testen een nieuwe video-player. Heb je problemen met afspelen? Laat het ons weten svp.
En hier kun je dan de video op Youtube bekijken.

Bestellen via WILTBBestellen? Doe dat dan svp via ons. Why I Love this Book ontvangt 5% van de verkoopprijs. Daarvan doen we deze site.
Of beter nog: bestel al je Bol boeken via ons.
Bestellen bij BOL.comBestel Het parfum:

 

Beschrijving

Achter een walmende viskraam in Parijs wordt op 17 juli 1738 Jean-Baptiste Grenouille geboren. De voedsters die het ventje aan de borst krijgen houden het niet lang met hem uit: hij is te gulzig en je ruikt hem niet. De geur, de onmiskenbare geur van zuigelingen, ontbreekt. Hij moet van de duivel bezeten zijn.Jean-Baptiste overleeft de mazelen, dysenterie, waterpokken en cholera. Hij heeft geen behoefte aan moederliefde of de aandacht van een vader. We volgen hem op gepaste afstand op zijn tocht door de donkerste stegen van Parijs, en zijn er getuige van hoe hij de parfumeur Baldini om zijn vinger windt. Gaandeweg krijgen we een vermoeden van wat er met Grenouille aan de hand kan zijn…

Patrick Süskind (1949) werd wereldberoemd met zijn roman Het parfum, die in 41 talen werd vertaald en waarvan wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren zijn verkocht. In 2006 verscheen Tom Tykwers succesvolle verfilming, Perfume: The Story of a Murderer, met in de hoofdrollen onder anderen Ben Whishaw, Rachel Hurd-Wood, Alan Rickman en Dustin Hoffman.

‘Dit boek zit heel knap in elkaar, is grappig, stijlvol en slokt je met huid en haar op.’
The Observer

‘Sprookjesachtig en tegelijkertijd verschrikkelijk angstaanjagend. Een verbazingwekkend talent.’
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Details

  • ISBN’s: 9789044616552
  • Uitgever(s): Prometheus

Like / Share / Rate

Goed verhaal toch. Like of share dit artikel met je vrienden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *