Cees over Carthago, opkomst en ondergang van een stad – Richard Miles

 

Bestellen via WILTBBestellen? Doe dat dan svp via ons. Why I Love this Book ontvangt 5% van de verkoopprijs. Daarvan doen we deze site.
Of beter nog: bestel al je Bol boeken via ons.
Bestellen bij BOL.comBestel Carthago:

 

Beschrijving

De verschrikkelijke strijd tussen de Romeinen en de Carthagers – omstreeks tweehonderd voor Christus waren de Carthagers de grootste zeemacht in het westelijk mediterraan gebied – is het meest tot de verbeelding sprekende drama van de antieke wereld. In 146 v. Chr. vond de definitieve afrekening plaats.
Onder aanvoering van de Romeinse legerleider Scipio werd Carthago letterlijk met de grond gelijkgemaakt: alle inwoners werden vermoord, geen gebouw bleef overeind. Met de vernietiging van zijn grootste rivaal werd Rome een onomstreden wereldmacht en was de herhaalde oproep van senator Cato de Oude: ‘Overigens ben ik van mening dat Carthago moet worden verwoest’ ingewilligd.
Richard Miles kent deze geschiedenis – ook wel de Romeinse holocaust genoemd -als geen ander. Hij geeft een origineel en spannend overzicht van de strijd, met oog voor details, en voor het eerst ook met oog voor de andere kant: voor het Carthaagse perspectief.
Miles brengt het verloren rijk, het ijselijke drama en de ongekende wreedheden op kleurrijke wijze tot leven.

Details

  • ISBN’s: 9789023459569
  • Uitgever(s): Scholtens Books2 Secundair

Like / Share / Rate

Goed verhaal toch. Like of share dit artikel met je vrienden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *