Cees over Carthago, opkomst en ondergang van een stad – Richard Miles


Door Marc | July 14, 2011

“Opkomst en ondergang van een stad. Het is een historisch boek, geen roman. Het mooie hiervan is dat het heel goed verteld is, en de invalshoek. Het is namelijk gebaseerd op bronnen die misschien wat minder bekend zijn.”

Cees, 56, programmamanager Bibliotheek Amstelveen, Amsterdam

Lees Carthago, opkomst en ondergang van een stad nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat Carthago, opkomst en ondergang van een stad over?

De verschrikkelijke strijd tussen de Romeinen en de Carthagers - omstreeks tweehonderd voor Christus waren de Carthagers de grootste zeemacht in het westelijk mediterraan gebied - is het meest tot de verbeelding sprekende drama van de antieke wereld. In 146 v. Chr. vond de definitieve afrekening plaats.

Onder aanvoering van de Romeinse legerleider Scipio werd Carthago letterlijk met de grond gelijkgemaakt: alle inwoners werden vermoord, geen gebouw bleef overeind. Met de vernietiging van zijn grootste rivaal werd Rome een onomstreden wereldmacht en was de herhaalde oproep van senator Cato de Oude: 'Overigens ben ik van mening dat Carthago moet worden verwoest' ingewilligd.

Richard Miles kent deze geschiedenis - ook wel de Romeinse holocaust genoemd -als geen ander. Hij geeft een origineel en spannend overzicht van de strijd, met oog voor details, en voor het eerst ook met oog voor de andere kant: voor het Carthaagse perspectief.
Miles brengt het verloren rijk, het ijselijke drama en de ongekende wreedheden op kleurrijke wijze tot leven.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *