Pieter Steinz over zijn boek Macbeth heeft echt geleefd



“Faust, Don Juan, Macbeth hebben echt bestaan. Ik heb 16 van dat soort figuren uit de Europese cultuurgeschiedenis nagereisd. Naar Roemenië voor Dracula, naar Sevilla voor Don Juan en naar Ierland voor Sinte Brandane.”
Pieter Steinz, 47, chef boekenbijlage NRC Handelsblad, Haarlem

Bestel Macbeth heeft echt geleefd hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Macbeth heeft echt geleefd over

Een reis door Europa in de voetsporen van 16 literaire helden.
Uilenspiegel, Robin Hood, Don Juan " hun namen zijn spreekwoordelijk geworden. Maar wie realiseert zich dat ze echt hebben geleefd?

Op zoek naar historische figuren die niet weg zijn te denken uit de westerse cultuurgeschiedenis bezocht Pieter Steinz het bos van Macbeth, de burcht van Vlad Dracula, het graf van Koning Arthur en de stad waar Rabbi Löw zijn Golem kneedde. Hij vond ridder Roeland in de besneeuwde pas van Roncesvalles, Wilhelm Tell in de stortregen bij het Vierwoudstrekenmeer, Leonidas en zijn 300 Spartanen in zinderend Thermopylae. Door Italie, Ierland, Duitsland en Spanje volgde hij het spoor van de enige vrouwelijke paus, de middeleeuwse abt die de Nieuwe Wereld ontdekte, de Leugenbaron, de Nibelungenhelden, de alchemist die zijn ziel aan de duivel verkocht, en niet te vergeten de grootste vrouwenversierder aller tijden.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *