Peter Buwalda over zijn boek Bonita Avenue"Ik heb geprobeerd een zedenschets te bieden van het Nederland van de afgelopen 15 jaar. Een boek dat je als lezer hopelijk bij de kladden grijpt, en je door het verhaal heensleurt."
Peter Buwalda, 39, schrijver, Haarlem

Bestel Bonita Avenue hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Bonita Avenue over

Joni Sigerius, de stiefdochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit, drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het gezin de boel explodeert. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, het is ook de zomer dat de enige en echte zoon van Sigerius vrijkomt uit de Scheveninger strafgevangenis.

Bonita Avenue is een weergaloos verhaal over idylle en schoonheid, noodlot en verval. Peter Buwalda schreef een wervelende debuutroman, met het verbluffende gemak van een geoefend schrijver.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


One Reply to “Peter Buwalda over zijn boek Bonita Avenue”

  1. Van dit boek lag ik op apegapen! Wat kan die jongen schrijven. Echt meesterlijk en on-Nederlands. Ze hebben me moeten dwingen het boek te lezen omdat ik dacht…weer zo’n een -dimensionaal Nederlands boek met en toen..en toen… over mensen wier hoogtepunt in het bestaan witte wijn en seks is. Bedankt voor de zachte dwang, Peter (andere Peter) en Susan.
    Een klein minpuntje is de psychologie van Siem. Maar de psychose van Aaron is daarentegen goed ingevoeld.
    Ik wacht op het volgende boek, Ineke (ik ben psycholoog)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *