Anne Tijhuis over De Kathedraal/Pilaren van de aarde – Ken Follett“Dit is mijn all-time favorite, omdat ik daar, toen ik 15 was, hartverscheurend om moest huilen. Over de middeleeuwen, over kathedralen die worden gebouwd, over mensen en intriges en liefde en ruzie en moord en doodslag. En had ik al gezegd kathedralen bouwen?”
Anne, 33, educatiemanager bibliotheek, Amsterdam

Bestel De Kathedraal/Pilaren van de aarde hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De Kathedraal/Pilaren van de aarde over

Ken Follett brengt een voorbij tijdperk tot leven: vibrerend, kleurrijk, hartstochtelijk, soms grandioos, soms miserabel, altijd tumultueus. Net als in Brug naar de hemel schildert hij een beeld van het middeleeuwse leven van alledag tegen een achtergrond van grootse gebeurtenissen.
Na het wereldwijde succes van Pilaren van de aarde werd Ken Follett gesmeekt door zijn fans om toch vooral verder te gaan op het ingeslagen pad. Met Brug naar de hemel, dat zich op dezelfde plaats maar twee eeuwen later afspeelt en de nakomelingen van Tom Builder en Jack Jackson ten tonele voert, komt hij aan die wens tegemoet.

Engeland in de twaalfde eeuw. Terwijl burgeroorlogen het land verscheuren en hongersnood welig tiert, komen in Kingsbridge de levens van vier mensen samen in de bouw van een kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren. Prior Philip voelt zich geroepen een kathedraal te bouwen die God zal eren en Kingsbridge welvaart zal verschaffen. Hij ondervindt grote tegenwerking van enkele van zijn broeders en een ambitieuze bisschop die zijn plannen gedwarsboomd ziet. Tom Builder slaat met prior Philip de handen ineen om de kathedraal te bouwen. Maar zijn moed en toewijding worden danig op de proef gesteld als een zich in zijn eer aangetast voelende jonge edelman zich inspant Tom te weerhouden van zijn doel. Jack is een geniale jongen die uit zijn hoofd de meest elegante bouwwerken op kan tekenen. Deze gave wekt de jaloezie van zijn medebouwers en uiteindelijk wordt hij gedwongen op de vlucht te slaan.
Aliena is de dochter van een graaf, maar als haar vader de verkeerde kandidaat voor de troon steunt, stort haar veilige wereld ineen. Dan moet ze bewijzen wat ze echt waard is, in een wereld die erop gebrand lijkt te zijn haar te breken. Terwijl hoge edelen en geestelijken vechten om de macht, moeten de burgers zien te overleven in een maatschappij waarin de regels morgen zomaar anders kunnen zijn, maar waarin een kathedraal eeuwig is. De verwezenlijking zal veertig jaar duren; terwijl de burgeroorlog in volle hevigheid woedt en het winnen van grondstoffen tot een hachelijke zaak maakt, keren sommige van de monniken zich tegen prior Philip.
Maar idealisme blijkt sterker dan afgunst, en steen voor steen, gehouwen uit bloed en gevoegd met zweet, verrijst een schitterend bouwwerk.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *