Thijs de Boer over zijn boek Vogels die vlees eten“Als pijn zo groot en heftig wordt, dat het alleen nog maar grappig kan zijn. Daar heb ik 10 verhalen over geschreven.”
Thijs de Boer, 30, auteur, Amsterdam

Bestel Vogels die vlees eten hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Vogels die vlees eten over

Een snijdende, dwingende nieuwe stem in de letteren Elke keer als ik bid, die paar keer per jaar, eindig ik met: Je begrijpt wel wat ik bedoel.

Met Thijs de Boer leert de Nederlandse literatuur een nieuwe stem kennen. Een stem die snijdt, maar waar je naar móet luisteren.De tien verhalen in Vogels die vlees eten gaan over mensen die de zwaarte van het leven maar nauwelijks aankunnen: zoons en vaders, broers, geliefden en gekken. En hoe ze in hun onmacht vaak op nog slechtere plekken terechtkomen dan waar ze begonnen. In werelden die in eerste instantie veilig ver van de onze lijken te liggen maar die uiteindelijk toch meer dan herkenbaar zijn.In een bondige, eerlijke en vaak rauwe stijl vertelt De Boer je de waarheid, hij laat je lachen en breekt vervolgens je hart. En uiteindelijk kun je als lezer niets anders doen dan de personages vergeven, omdat ze even zwak en sterk zijn als wij allemaal.

En daarna moet ik denken aan de lachgeluiden van comedyseries, de lichtflitsen en paddenstoelen van een nucleaire aanval (altijd overdag), kwaadaardige moedervlekken, vogels die vlees eten, de Heimlich-greep, zonsverduistering, onsterfelijkheid en ruimteschepen.

Er zijn weinig vogels die vlees eten maar er zijn wel heel veel lezers die Vogels die vlees eten moeten lezen.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


One Reply to “Thijs de Boer over zijn boek Vogels die vlees eten”

  1. Hey LianneVandaag aangezet op het dgiobird. en uitgelegd hoe ze ernaar konden luisteren.Even met zijn allen geluisterd.Morgen op de computer in de gang met het boek erbij!! xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *