Mark Schalekamp over zijn boek De parvenu


NIEUW: Luisterfragment. Beluister een fragment van dit boek.
“Tegen mannen zeg ik: het is een spannend boek over een private banker die naar de kloten gaat. Tegen vrouwen zeg ik: een mooi en schrijnend boek, een psychologisch drama over een man die iemand anders wil zijn dan hij is...”
Mark Schalekamp, 42, schrijver/ondernemer, Amsterdam

Bestel De parvenu hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De parvenu over

Hugo Stadman, begin dertig, is private banker in Amsterdam. Hij wil hogerop en met het aanstaande lidmaatschap van het prestigieuze Rozengenootschap lijkt dat hem te lukken. Hij heeft echter veel te verbergen: zijn afkomst, ook zijn bepaald niet chique handel en wandel.De Parvenu is een roman over het verlangen iemand anders te zijn die je bent, over menselijk falen, verliefdheid en verslaving. Schrijnend en spannend, geschreven met vaart en humor.

Mark Schalekamp (1968) debuteerde in 1997 in Hard Gras met het gedicht Voetbal Meisjes, waarna in 2000 bij Uitgeverij Thomas Rap de verhalenbundel De Rebellenclub verscheen. Vervolgens richtte hij Robin Good op, een pionier in maatschappelijk betrokken ondernemen. De Parvenu is zijn romandebuut.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *