Henrieke Herber over haar vertaling van Ik ben de sterkste – Christian Frascella

 

Support WILTB Bestel dit boekBestel dit boek via ons bij bol.com. Why I Love this Book ontvangt 5% van de verkoopprijs. Daarvan doen we deze site. Bestellen bij Bol.com

Of support Why I ? This Book en bestel al je BOL boeken hier.

Beschrijving

Ik ben de sterkste is een hilarische en tegelijkertijd zorgwekkende roman, die zich afspeelt tegen de achtergrond van het einde van de jaren tachtig.

Het meisje bleef een paar seconden naar me kijken. Ik vermoedde dat ze zou gaan huilen. Ik had haast medelijden met haar, net als met alle mensen die het tegen me op durfden te nemen en zich daarmee oneindig belachelijk maakten. Toen trok ze langzaam haar plastic handschoenen uit. Ze keek naar de oude wijven. Ze kwam met trage passen achter de toonbank vandaan en ging voor me staan. Haar gezicht was volkomen uitdrukkingsloos.
Het gebeurde in een flits; ze haalde uit en trof me totaal onvoorbereid. Ik voelde haar knokkels tegen mijn gezicht. Daarna kwam de pijn en met de pijn een soort zwaartekrachtgolf. Ik voelde mijn lijf wentelen als een stuk zachte klei op een pin – een mooie, volledige rotatie, mijn knieën knikten juist toen ik, aan het eind van de draai, opnieuw in haar boosaardige groene ogen keek.
Daarna stortte ik met mijn volle gewicht boven op de stapel wit brood.

De zestienjarige ik-figuur woont samen met zijn aan alcohol verslaafde vader en godvrezende zus in een troosteloos appartement in een buitenwijk van Turijn. Met zijn lompe gedrag werkt hij zich voortdurend in de nesten. Hij laat nooit een traan. Geweld lost hij op door zijn vuisten te gebruiken. Maar dan wordt hij verliefd. Op de slimme, bloedmooie Chiara. En zij valt op hem; op deze vreemde, grappige, lieve maar compleet losgeslagen tiener. [Bron: uitgeverij Moon]

 

Details

  • ISBN’s: 9789048807291
  • Uitgever(s): Moon

 

Like / Share / Rate

Goed verhaal toch. Like of share dit artikel met je vrienden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *