Francesca Wagenaar over Ik ben alleen – Marilyn Monroe



“Wat ik heel leuk vind, is dat er heel veel zelfgeschreven teksten in staan. To do-lijstjes, recepten, een brief die ze schreef vanuit de inrichting. Ze is eigenlijk gekker dan je dacht.”
Francesca Wagenaar, 27, actrice, presentatrice & theatermaker, Amsterdam

Bestel Ik ben alleen hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Ik ben alleen over

Stijlicoon, glamour queen, sexy filmster, wereldberoemd actrice. Marilyn Monroe was het allemaal. Slechts zelden wordt ze gezien als schrijfster. Ik ben alleen is een verzameling van nooit eerder gepubliceerde dagboekfragmenten, aantekeningen en gedichten. In haar notities laat ze haar zorgvuldig gecultiveerde imago los en zien we haar van haar meest kwetsbare kant.

Monroe komt in “Ik ben alleen” naar voren als een fijngevoelig en introspectief persoon wier gedachten over de paginas uitzwermen. Haar aantekeningen zijn vaak doordrenkt van melancholie en de lezer voelt met haar mee als ze na ellendige gebeurtenissen troost zoekt in een vel papier en een pen of potlood. In “Ik ben alleen” toont zich de ware Marilyn Monroe.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *