Yasmine Allas over haar boek Een nagelaten verhaal



“Het gaat over de zoektocht naar mijn eigen achtergrond. Ik ben na 23 jaar voor het eerst weer naar mijn geboorteland gegaan. Mijn vader was soldaat, mijn moeder verpleegster, hij lag in coma en zij verzorgde hem. De reis heeft me ongelofelijk verrijkt en ontroerd.”
Yasmine Allas, , auteur, Amsterdam

Bestel Een nagelaten verhaal hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Een nagelaten verhaal over

Op uitnodiging van een documentairemaker reist een jonge vrouw na drieëntwintig jaar voor het eerst terug naar haar geboorteland. Het blijkt een ontluisterend weerzien: een totaal onttakeld land, waarvan het verleden letterlijk onder dikke lagen stof is verdwenen. Plastic zakken hangen ritselend in bomen, de vogels zijn verjaagd. Ook wordt ze gehinderd door de aanwezigheid van de filmploeg, die erop uit is iedere emotie vast te leggen. In het winkeltje waar ze als kind snoep kocht treft ze de enige persoon die haar nog met het verleden verbindt, Najib. Hij brengt haar diep in de nacht, buiten het oog van de camera, naar haar ouderlijk huis en naar haar diepste herinneringen.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *