Renske de Greef over haar boek En je ziet nog eens wat



"Het idee voor het boek ontstond toen ik in Tanzania woonde en een tuktuk deelde met een Britse jongen. Het is een portret van een nieuwe subcultuur, van jonge vrijwilligers in Afrika"
Renske de Greef, 27, auteur, Amsterdam

Bestel En je ziet nog eens wat hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat En je ziet nog eens wat over

Guusje is net klaar met de middelbare school en wil iets van de wereld zien. Maar liever niet als toerist, met een Lonely Planet in de hand en een kaki moneybelt om. Tijdens een uit de hand gelopen discussie over ontwikkelingswerk neemt ze de uitdaging aan om zelf vrijwilliger te worden. In Afrika. Met hoge verwachtingen en weinig referentiekader vertrekt ze samen met een vriendin naar een weeshuis in Tanzania.

Guusje weet niet precies wat ze daar aan zal treffen, maar ze hoopt op innerlijke wijsheid, louterende levenservaring en vooral veel exotische seks. Daar aangekomen merkt ze dat alles een stuk ingewikkelder is. Gedesillusioneerde vrijwilligers, sjofele weeshuizen, niet-dankbare negers, Moeder Teresa-complexen en decadente cocktailparty's tussen de palmbomen: Guusje zoekt naar de manier om zich hiermee te verhouden. Hoe moeilijk is het om iets goeds te doen? En je ziet nog eens wat gaat over vrijwilligers in Afrika. Over avonturiers, hippies, christenen, feestbeesten en wereldredders die eigenhandig de wereld willen veranderen. Renske de Greefs nieuwe roman is een met vaart ge schreven, verbijsterend en uitermate grappig portret.

Renske de Greef (1984) maakte furore als columniste bij het internetmagazine Spunk. Zij bundelde haar beste columns in Lust. Liefde, seks en bambihertjes, waarvan al meer dan 12.000 exemplaren zijn verkocht. Samen met Jan Hoek schreef zij het dubbelboek Ja/Nee. In 2005 publiceerde ze Seks in Afrika. In 2007 verscheen bij J.M. Meulenhoff haar debuutroman Was alles maar konijnen. Ze schreef vier jaar columns voor De Morgen. Vanaf 2006 is zij verbonden aan het schrijverscollectief Nightwriters.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *