Walter van den Berg over zijn boek West



“Vroeger hingen we op het Osdorpplein. Rooie Paultje is nu dood, Dikke Marcel weet ik niet en Robbie is getrouwd. Over al die mensen heb ik een boek geschreven.”
Walter van den Berg, 40, auteur, Amsterdam

Bestel West hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat West over

De broers Ron en Cor groeien op in het Osdorp van de jaren tachtig en negentig van de twintigste eeuw. In een omgeving van nieuwbouw, winkelcentra en videotheken zoeken ze elk hun identiteit. Ron is de snelle, handige jongen; hij krijgt de meiden en zingt op feesten en partijen. Cor is de zoekende; onzeker in de liefde en vol twijfels over zijn toekomst. In West worden verschillende periodes van hun leven beschreven. Gaandeweg ontdekken de broers dat hun karakters niet te verenigen zijn. En dan worden ze nog één keer hardhandig met elkaar geconfronteerd. In spaarzaam proza, waarin ieder woord raak is, roept Walter van den Berg een desolate, beklemmende sfeer op. West is een schrijnende roman over een koppige zoektocht naar liefde. En een indrukwekkend tweede boek van een groot talent. Walter van den Berg debuteerde in 2004 met de roman De hondenkoning, die zowel in Nederland als in Vlaanderen lovend werd ontvangen. Hij publiceerde onder andere in De Gids, Bunker Hill, Bright en Rails. Ook droeg hij bij aan de bloemlezingen Magazijn, Zomerse steden en Sub Urban.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *