Walter van den Berg over zijn boek West

 

Support Why I Love This Book

Bestel dit boek

Bestel dit boek via ons bij bol.com. Why I love this Book ontvangt 5% van de verkoopprijs. Daarvan doen we deze site.

Bestellen bij Bol.com

Of support Why I ♥ This Book en bestel al je BOL boeken hier.


Beschrijving

De broers Ron en Cor groeien op in het Osdorp van de jaren tachtig en negentig van de twintigste eeuw. In een omgeving van nieuwbouw, winkelcentra en videotheken zoeken ze elk hun identiteit. Ron is de snelle, handige jongen hij krijgt de meiden en zingt op feesten en partijen. Cor is de zoekende onzeker in de liefde en vol twijfels over zijn toekomst. In West worden verschillende periodes van hun leven beschreven.
Gaandeweg ontdekken de broers dat hun karakters niet te verenigen zijn. En dan worden ze nog één keer hardhandig met elkaar geconfronteerd.In spaarzaam proza, waarin ieder woord raak is, roept Walter van den Berg een desolate, beklemmende sfeer op. West is een schrijnende roman over een koppige zoektocht naar liefde. En een indrukwekkend tweede boek van een groot talent.Walter van den Berg debuteerde in 2004 met de roman De hondenkoning, die zowel in Nederland als in Vlaanderen lovend werd ontvangen. Hij publiceerde onder andere in De Gids, Bunker Hill, Bright en Rails. Ook droeg hij bij aan de bloemlezingen Magazijn, Zomerse steden en Sub Urban.
‘De grote kwaliteit van dit debuut is de droge, van emoties ontdane en net daardoor pakkende stijl.’ – De Morgen. ‘De lezers die ieder jaar beëindigen door elke dag een hoofdstuk te lezen uit De Avonden zouden voor de verandering De hondenkoning moeten proberen.’ – Trouw. ‘De hondenkoning bombarderen wij zonder schroom tot indrukwekkendste debuut van 2004 – Esquire
[Bron: bol.com]

 

Details

  • ISBN’s: 9023426029, 9789023426028, 9789023449300, 9023449304
  • Uitgever(s): De Bezige Bij

 

Like /Share/Rate

Goed verhaal toch. Like of share dit artikel met je vrienden…

//

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *